Overkomme mentale sperrer

Å overkomme mentale sperrer (trene hardt – klare å underkaste seg den smerten som hard trening er). Våge å teste noe nytt som man aldri har våget tidligere og bare “kaste seg uti det”.

Mange ungdommer drømmer om å bli fotballspillere eller gymnaster. Svømme raskest i verden, løfte biler over hodet. Hvorfor kom man aldri så langt? Man ga opp. Mentale sperrer er en av våre hovedfiender. Hovedfiender som man dessverre blir født med. Fiender som følger en hele livet og blir påtvunget av foreldre, venner, media og omgivelsene i seg. Spør man en hvilkem som helst atlet om hvordan han kom seg dit han er, vil svaret være simpelt – hard trening og stor drivkraft.

Hadde ikke Wright-brødrene trodd på muligheten til å fly, hadde vi ikke kunnet ta turer til Thailand om vinteren. Hadde ikke Usain Bolt turt å dra til idrettsstadionen og melde seg på løpelaget, hadde han ikke vært på alle verdens TV-skjermer. Hadde Wayne Roone sittet på puben og drukket øl i stedet for å trene fotball, hadde vi ikke vært vitne til noen fantastiske mål. Mentale sperrer er veggen mellom deg og friheten. Ikke bli sittende bak lås og slå. Eksperimenter, utforsk, snakk med nye mennesker. Kast deg uti omgivelsene og la dem lede deg fremover. Du kommer til å le av din redsel på etterkant. Du kommer til å spørre deg selv, hvorfor gjorde jeg ikke dette før? Hva var jeg redd for? Ikke kast bort tiden, glem sperrene.