Tankegangen til en skikkelig sjakkspiller

Sjakk er et fantastisk spill. Det er ikke helt som andre bordspill. Det er ikke som andre spill i det hele tatt. Det er sosialt, det er spennende, men sjakk er absolutt ikke morsomt. Man ler ikke i sjakk, med mindre man har vunnet. Man tar ikke pauser for å gå til baren.

 

Spiller man sjakk bør man tenkte flere steg fremover. Ingen andre spill er så bra for hjernen og den mentale utviklingen som sjakk. Gode sjakkspillere vil kunne forutsi alt du gjør før du har så lite som tenkt på det. De kan beregne hva som vil skje. På en måte er skikkelig sjakkspiller nesten som en magiker. Han ser inn i fremtiden og beregner hvert eneste steg som om det var hans siste. Det er ikke plass til feil. Man kan ikke overse den minste detalj, alt skal være forutsett langt i fremtiden.

En skikkelig sjakkspiller har en utrolig god konsenstrasjonsevne. Verden blir borte når man spiller sjakk. Man er i krig, det er deg eller dem. Styrkene er helt like, det er kun snakk om taktikken. Er man den neste Napoleon? Klarer man å holde hodet kaldt? Tør man å ofre noen for å redde resten? Klarer man å stå imot fiendens angrep? Er Kongen i sikkerhet? Utallige spørsmål vandrer gjennom hodet på en sjakkspiller. Hvert eneste av dem må ha et svar.